Find your way to the labour market című pályázat nyitókonferenciája

Find your way to the labour market című pályázat nyitókonferenciája

2021.03.12-én megrendezésre került a Find your way to the labour market című projekt online nyitókonferenciája a Szépcserehát Határon Átnyúló Foglalkoztatási Akcióterven belül.

A projekt az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg, az Európai Regionális Területfejlesztési Alapból. A pályázatot a Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulás valósítja meg.

A konferencián bemutatásra került a projekt célja és tervei. A projekt fő célja a munkanélküliek képzettségi szintjének javítása és a szociálisan hátrányos helyzetű csoportokból származó munkanélküliek esélyeinek növelése a munkaerőpiacon. Ez egy közös oktatási és képzési program révén történik, a munkaközvetítő irodákkal együttműködve megfelelő munkahelyek közvetítése lesz a cél. Egyúttal workshopok is megrendezésre kerülnek a mezőgazdasági szociális vállalkozásról a Cserehát mikrorégió önkormányzatainak polgármesterei számára.

A konferencia résztvevői megismerkedtek a tervezett képzések struktúrájával és a résztvevők egyes tanfolyamokra való regisztrációjának lehetőségeivel.